(trainings)Actrice | Voice-over | Presentatrice

Alexandra Maris

Als energieke wervelwind stort ik mij graag van de een in de andere opdracht. Als rasechte perfectionist ben ik niet snel tevreden. Ik ga graag samen met mijn klanten tot het uiterste om alles eruit te halen wat erin zit.

“Alexandra heeft senioriteit met jeugdig elan”

– Joost spithoven

Landen

evenementen

Trainingen

Voice-overs

Alexandra Maris

Trainingsactrice

Het mooie van werken met een trainingsacteur is dat je als deelnemer van de training kunt ervaren wat je gedrag in een echte situatie teweegbrengt zonder dat er iets vanaf hangt.
Als trainingsactrice leef ik mij in de mogelijke belevingswereld van de persoon die ik speel in. Hoe zou hij of zij praten, kijken en denken? Dat is het vertrekpunt voor mijn spel. In de interactie staan mijn voelsprieten wagenwijd open. Impulsen die ik krijg werk ik uit in gedrag dat ik vervolgens laat zien.
Het is niet mijn taak om het de ander zo moeilijk mogelijk te maken. Het gaat er ook niet om hoe goed ik zelf een bepaalde rol kan spelen. Mijn taak als trainingsacteur is om de ander een platform te bieden om te oefenen met nieuw gedrag. Ik sta volledig in dienst van het leerproces van de deelnemer.

Alexandra Maris

Actrice

Als ik op het podium of een filmset sta dan gaat het voor mij verder dan ‘kijken naar’. Ik wil mensen echt iets laten beleven, ze meezuigen in een verhaal of sfeer. Acteren is voor mij nooit een doel op zich, maar een middel om de kijker aan het denken te zetten, te laten ontspannen of iets te leren.
Hoewel ik als uitvoerende actrice samen met mijn collega acteurs diegene ben die zichtbaar is, ben ik een schakel in het grote geheel. Ik hecht veel waarde aan een fijne en ontspannen samenwerking met de crew achter de schermen. Humor vind ik erg belangrijk en gaat voor mij hand in hand samen met keihard werken voor een optimaal eindresultaat.

Alexandra Maris

Voice-over

Als actrice en trainingsactrice weet ik als geen ander hoe je je hele lichaam kunt (en moet!) inzetten om je stem de passende emotie en sound mee te geven. Mijn stem klinkt jeugdig, vriendelijk en enthousiast en is bijzonder geschikt voor producties die fris en sprankelend mogen klinken. Zelfbewust, kordaat en duidelijk zijn eveneens woorden die typerend zijn voor mijn stemgeluid. Met mijn stem ben ik graag de kers op de taart die een productie tot leven brengt. Omdat ik tweetalig ben opgegroeid ben ik zowel voor Nederlandstalige als Duitstalige producties inzetbaar. Ik kan snel leveren vanuit mijn professionele thuisstudio.

Alexandra Maris

Presentatrice

Het gebruik van video’s is de afgelopen jaren flink gestegen. Of het nou om een demonstratievideo gaat, blended learning, of een korte review van een product. Video wordt een steeds belangrijker medium voor bedrijven. Niet iedereen voelt zich even gemakkelijk voor een camera en zeker wanneer er veel inhoudelijke content overgedragen moet worden, kan het een tijdrovend karwei zijn om dit door eigen medewerkers te laten verzorgen.
Als presentatrice zet ik graag de juiste sfeer op beeld neer. Exact de woorden die jij vooraf bedacht hebt met behulp van autocue? De strekking van de boodschap op basis van improvisatie? Of een (diepte)interview met een expert? Samen kiezen wij de juiste vorm, look en tone of voice zodat mijn uitstraling op beeld naadloos aansluit bij de merkwaarden van de klant.

(trainings)Actrice | Voice-over | Presentatrice

Alexandra Maris