E-BOEK:

“Shine like a star”

De beste tips voor een perfecte casting of auditie.

over het E-boek

… Al ijsberend struin je over de gang, in afwachting totdat jouw naam wordt genoemd. Slechts één moment om te shinen en dat moment kan bepalend zijn…

Jouw  zenuwen vieren hoogtij en je keel wordt droog. Je moet stiekem plassen en kijkt nog eens op je horloge of je nu eindelijk aan de beurt bent.

Oh nee!… je bent een deel van je tekst kwijt… wat was het toch alweer?

Gekscherend kom je de andere auditanten tegen die veel zelfverzekerder lijken te zijn dan jijzelf… hoe kan dat toch…?

Wellicht kunnen de andere auditanten gewoon beter omgaan met alle stress of zenuwen die casting met zich meebrengen of is het voor hen gewoon wel de 83ste keer dat ze het doen. Iedereen heeft wel een ander verhaal.

Feit is dat iedereen daar is met maar één doel: gecast worden voor de rol van je leven! Er is maar één rol te vergeven, belangrijk is dus of jij de juiste indruk achterlaat bij de casting director.

Dit boek zal je helpen om vanaf nu beslagen ten ijs te komen. Je vindt er de juiste tips om je voor te bereiden en om de beste performance ooit neer te zetten.

Door middel van deze tips zul je veel minder zenuwachtig zijn en zelfverzekerder voor de dag komen. Gebruik het boek als handleiding of als voorbereiding voor alle castings die mogen komen; of je nu gaat figureren of de hoofdrol pakt in een bekende musical. Succes
Toi toi toi!

“Door middel van deze tips zul je minder zenuwachtig zijn en zelfverzekerder voor de dag komen.”

in het boek

^

Voor de casting

Tips ter voorbereiding

^

Tijdens de casting

Tips voor tijdens de auditie

^

Vergoedingen en gages

Marktconforme vergoedingen

^

Vaktermen film en video

^

Interessante kortingen

Showreels, theatervacatures abonnement…

^

50 pagina's

Boordevol handige tips en tricks

Hoofdstuk 5

Bij de meeste castings zal de casting-director vragen om een voorstelfilmpje te maken alvorens de echte scène begint. Je krijgt dan een blaadje met je naam erop en  je wordt gevraagd iets over jezelf te vertellen. Dit mag uiteraard geen minuten duren, maar hooguit een seconde of 30. Als je al thuis dit praatje hebt voorbereid, komt het er vloeiend en foutloos uit.

Bovendien kun je de hoofdzaken van de bijzaken scheiden en echt zorgen voor “The Perfect Pitch”.

 

The Perfect Pitch in 30 seconden

Maak het praatje  niet te lang en vertel alleen de relevante zaken. Vergeet niet je ervaring te vertellen en misschien trek je ze over de streep met net dat ene rolletje wat je ooit hebt gespeeld. Zorg voor een duidelijk verhaal en breng het met energie. De manier waarop je het verteld is daarbij minstens zo belangrijk. Zo zorg je voor een verpletterende eerste indruk en een bonk zelfvertrouwen.

Zoiets als dit dus:

  1. Stel jezelf voor (naam, leeftijd, woonplaats, gezinssituatie)
  2. Vertel wat je opleiding is of wat je doet
  3. Werkervaring (alleen relevante informatie melden)

Oefen het voor de spiegel of samen met je familie of vrienden. Zij kunnen je ook feedback geven en je erbij helpen.

 

Hoofdstukken

Pagina's

Het E-boek bestaat uit meer dan 50 pagina’s met tips en tricks. Het is onderverdeeld in twee delen: “Voor de casting”, met alles wat je moet weten voordat je op auditie gaat en een “Tijdens de casting”. Het laatste deel moet ervoor zorgen dat je zelfverzekerd en met goede energie de auditie doet. Het maakt de kans op die ene felbegeerde rol net even iets groter. 

Ik heb je E-book met veel interesse gelezen. Dank voor dit. Volgens mij heb je alle punten goed benaderd. Daarbij heb ik ook nog wat leuke termen geleerd. Voor mij kan ik zeggen: "Prima zo!"

Johann Hendrikx.

Super waardevol om te lezen en in terug te kijken. Kun je zeker gebruiken.

Kim Noordkamp

OVER DE SCHRIJVER

..Dit boek is geschreven door Sander Steffen. Al sinds eind jaren negentig actief in de entertainment en evenementen wereld. Sander is sinds 2005 eigenaar van Entertain-ME en sinds 2017 oprichter van Theatervacatures.com.

Door zijn jarenlange ervaring en grote netwerk, weet hij als geen ander hoe het werkt in de theater- en entertainment business. Hij weet als geen ander hoe lastig het is om een goede casting neer te zetten en jezelf te onderscheiden. Zorg dus nu dat je het E-boek download. 

“Geen zenuwen meer, jij gaat het maken!”

Een gratis download beschikbaar voor acteurs, figuranten, edel-figuranten, kinderen, actrices, zangeressen, danseressen, presentatoren, vloggers… kortom voor iedereen die wel eens een casting of auditie doet.

Sander Steffen

Speciaal voor jou: 

BONUS!

Bij het downloaden van het Eboek ontvang je bovendien gratis een lijst van de bekendste casting-bureaus van Nederland.
Met al hun contactgegevens en hoe je je daar het beste kunt inschrijven.
Update mei 2019.