Actrice

Roos elisa

Wist je dat er een penguin in Noorwegen geridderd is? Ik ben Roos, en ik ben een Nederlandse actrice met een passie voor verhalen vertellen (en fun facts). Ik spreek vloeiend Engels en heb ook op de toneelschool in Londen gestudeerd.

Roze is a playful & brave actor with very warm and youthful presence. Her performance in Three Kingdoms was exceptionally imaginative, and she is a conscientious collaborator.

– Tom hughes (director)

Speelleeftijd

[Fun Facts about me]

Roos Elisa

-Ik spreek vloeiend Engels. Ik heb in Amerika als kind gewoond en heb daar leren praten. Ik heb ook vijf jaar in Londen gewoond, en heb het geluk dat ik zowel als in Nederland en in Engeland als acteur werk.

-In de zomer van 2019 heb ik een kijkje mogen nemen in de wereld van de Green Screen. Ik speelde de hoofdrol in de ruimtefilm ‘Goodnight, Stargazer.’ Ik wilde stiekem vroeger óf astronaut, óf actrice worden en ik heb deze dromen in de film mogen combineren. De film is nog niet officieel uit, maar je kan hem binnenkort wel op een aantal filmfestivals zien!

-Wanneer ik niet acteer, ben ik talen aan het leren. Op het moment ben ik bezig met het leren van Arabisch. Als iemand met mij wil oefenen, graag! 

Written and Performed by..

Ik vind het belangrijk om zelf ook projecten te creëren. Ik heb daarom in de zomer van 2018, na mijn afstuderen van de toneelschool East15 in London, een toneelstuk geschreven en op mogen voeren in ‘The Actors Centre’ in hartje London. Het toneelstuk ‘DIY: How to Become Visible’ was enorm goed ontvangen. Daar liet ik het dus ook zeker niet bij zitten en nu ben ik bezig met mijn eigen korte film ‘Bacon’. Stay tuned!

 

Skills

Ik spreek vloeiend Nederlands en Engels, en basis Spaans, Frans en Duits. Ik heb scripts geleerd in Russisch, Roemeens en Azerbeidzjaans en pik talen snel op.

Ik speel gitaar en hockey. Ik heb ervaring met Shakespeare, Open Air voorstellingen, zelf-gemaakte voorstellingen, en heb LABAN training, method training en Meisner training gehad.

Naast het leren van talen en acteren ben ik mode styliste, Nederlands-Engels vertaler en schrijver.

Ik heb natuurlijk nog meer skills, die kunt u vinden op mijn CV!

Reizen

Ik heb het geluk gehad dat ik veel fantastische internationale mensen heb mogen leren kennen. Dit heeft mij de mogelijkheid gegeven om te reizen, en verschillende culturen te mogen ontdekken. 
En ik heb natuurlijk veel slaapplekken, voor wanneer ik een ander land moet filmen! Ik heb een basis in Nederland, Londen, Zürich, New York City en Bucharest.

Actrice | schrijver

roos elisa